Atunci când ai în minte un nou design pentru casa ta, următorul gând se duce imediat înspre deranjul care se va face și înspre munca pe care trebuie să o depui pentru a obține un aspect fresh, mai modern. Nu mai menționăm costurile, care te pot descuraja chiar înainte să începi. Însă din fericire există o mulțime de artificii la care poți să apelezi în materie de design interior și care au nu doar o componentă estetică, ci și una practică. O astfel de idee despre care vom dezvolta mai mute în cele ce urmează sunt riflajele.
Ca definiție generală, un riflaj este un ansamplu de șipci ce pot fi fabricate fie din lemn, fie din MDF sau materiale compozite cu rol decorativ. Mai sunt cunoscute sub denumirea de panouri acustice sau grilaje pentru perete și se pot monta fie direct pe perete, fie în aer sau pe suport. Pretabile pentru o mulțime de stiluri de design interior, riflajele sunt modalități moderne de a integra lemnul în amenajarea unui spațiu, fără a afecta un stil mai modern sau minimalist. Tocmai datorită acestui lucru, sunt alegerea multor clienți care își doresc o notă de eleganță sau ceva în plus, însă fără să aglomereze spațiul sau să creeze dezechilibre în ceea ce privește culorile utilizate.
În plus, sunt soluții versatile întrucât lamele pot și așezate atât vertical, cât și orizontal, rezultatul fiind atractiv din punct de vedere estetic sau practic, atunci când ne dorim să atragem atenția asupra unei anumite zone. O idee modernă este și montarea unei benzi LED între lamele riflajelor, care va lumina zona mai bine și va crea o atmosferă caldă.
Care sunt avantajele riflajelor?
Mulți dintre clienți nu sunt familiarizați cu acest concept, însă avantajele riflajelor sunt multiple și depășesc cu mult zona estetică, de aceea reprezintă soluții pe care merită să le luăm în calcul. Câteva dintre beneficiile pentru care poți opta pentru riflaje în locuința ta sau în spațiul de lucru sunt:
În ce camere pot să montez riflaje?
Una dintre cele mai frecvente idei de a folosi și integra cu succes riflajele îl reprezintă zonele open space, bucătărie și living. Multe din apartamentele construite în ultimii ani nu au bucătăria separată de living, ci sunt integrate într-un spațiu deschis. Riflajele pot fi cea mai bună idee de a separa cele două spații cu costuri foarte mici, atât din punct de vedere estetic, cât și practic, obținundu-se un spațiu optimizat ce va permite o mai bună asamblare a mobilierului. Cu ajutorul lor, se creează impresia unui perete fals, iar în funcție de modul în care sunt dispuse pot crea iluzia unei încăperi mai înalte (dacă sunt amplasate pe verticală) sau mai late (dacă sunt amplasate pe orizontală), în funcție de nevoile fiecărei case. Riflajele sunt un artificiu la care apelează foarte mulți designeri de interior, mai ales atunci când nu dispun de un spațiu prea generos.
Zona de bucătărie sau de servire a mesei (dining room) este și ea o parte a casei în care riflajele pot fi integrate cu succes. Pe lângă rolul decorativ, acestea oferă și un rol de protecție, fiind mai ușor de curățat și de întreținut.
În zona de hol, riflajele se pot folosi pentru a integra un cuier sau o măsuță, iar în balcon pot fi utilizate pentru a delimita spații și a crea o zonă bine marcată de lucru sau de relaxare, fără prea multe bătăi de cap sau costuri exagerate.
La Axelen găsești riflaje 3D din material PolyForce durabil, de înaltă calitate și rezistent la apă, ce creează un panou elegant indiferent că vrei să aduci o notă de rafinament sau să delimitezi anumite spații. Riflajele sunt o opțiune cu costuri reduse și timp de asamblare scurt de a crea diverse spații de relaxare sau de lucru în casă, practic de a face o reamanejare completă a locuinței, astfel încât să exploatezi la maximum spațiul de care dispui. Te așteptăm pe site sau în locațiile fizice Axelen din Cluj și București pentru a sta de vorbă cu specialiștii noștri despre soluțiile care se potrivesc locuinței tale sau biroului.